Problémázástól a valódi problémakezelés felé

Neked tényleg problémáid vannak vagy csak feladataid? Nem akarom senki helyzetét degradálni mert tudom, hogy a feladatokkal is nehéz megküzdeni. Viszont szeretném tisztázni a feladat és probléma közti különbségeket, ahhoz hogy valódi problémakezelés és ne csak "problémázás" legyen a bevett hétköznapi gyakorlat.

A szóhasználatban észrevétlenül sokszor használatos a probléma kifejezés. Teljes természetességgel hangzik el egy nehéz helyzet, stresszes szituáció vagy éppen egy feladat szinonimájaként. Pedig nem az. A probléma tényleges szinonimái: gond, baj, hiba, tévedés, botlás stb. És ezt az agyad tudja. Tehát amikor a probléma szót nem megfelelően kimondod saját magadnak okozol nehézséget. Hiszen amelyik kifejezést használod, úgy gondolkodsz és ahogy gondolkodunk, úgy közelítjük meg a helyzet kezelését is. És valamit problémaként kezelni, ami nem az, hiba, mert akkor azt fejezzük ki magunk és a külvilág felé, hogy gond van.

A probléma vs. feladat

A probléma egy megoldásra váró helyzet vagy dolog. Görög eredetét tekintve egy "elénk dobott dolog", megoldandó logikai, geometriai vagy matematikai feladvány. Vagyis a probléma valamilyen eléd kerülő dolog, aminek nem tudod a kezelését, megoldását. Ez nem azt jelenti, hogy nincs megoldása. Ez az jelenti, hogy az adott pillanatban általad még nem ismert az. Ez gondot, fejtörést, bajt okozhat számodra. Ha nem jó megoldást találsz vagy valamit elrontasz a megoldási folyamat közben az pedig egy hiba a problémakezelés során.

Ezzel szemben a feladat egy elvégzendő tennivaló. Vannak hozzá megoldási ismeretek, már korábban találkozhattál vele, vagy valaki egyértelműen megmutatta, hogy hogyan kell elvégezni. Vagyis a problémához képest nem kell új megoldási módot keresni, csak egy ismertet alkalmazni. Attól kezdve, hogy egy problémára megtaláltad a megoldási módot, annak elvégzése már csak egy feladattá válik. Az a szituáció, aminek tudjuk a megoldási alternatíváit, de mondjuk érzelmileg nehéz elkötelezdőni mellette vagy elvégezni a feladatot egy nehéz helyzetnek tekinthető.

Tudatosabb kommunikáció tudatosabb problémakezelés

Coachingok során sokszor mondják a partnereim, hogy nekik nagyon sok problémájuk van. Aztán beszélgetünk 20-30 percet és kiderül, hogy nehéz helyzetben vannak vagy nagyon sok a feladatuk és az egyetlen problémájuk az, hogy ezt a sok feladatot hogyan kezeljék. Amikor felfedezik, hogy mennyi helyről tudnak megoldási javaslatokat gyűjteni és kipróbálni, maguk is csodálkoznak. Meglepődnek azon, hogy mennyivel felszabadítóbb érzés kétségbeesett "problémázás" helyett, úgy nézni a helyzetüket, hogy szépen koncentráltan el fogják intézni a feladataikat.

Amikor kimondod a probléma szót egy adott helyzetre, akkor automatikusan arra hangolod magad, hogy baj van. És ha baj van, akkor jajj mi lesz, azt hogyan lehet majd kezelni. És ha a problémakezelés nehéz lesz, máris gondban vagy. Ha nem egy valódi még megoldási nélküli probléméval állsz szemben, akkor felesleges mesterségesen ilyen stresszhelyzetet teremtened magadnak. Ha van megoldási alternatívád, akkor nem könnyebb azt mondani, hogy itt van előttem egy feladat, ami elvégezhető?

Ha folyamatosan azt mondod, hogy probléma van, akkor csak beszűkíted a gondolkodásod és arra koncentrálsz, hogy baj van.

Ha mégis valódi problémával állsz szemben, akkor gondolkozz problémkezelésben. Vagyis abban, hogy van egy helyzeted, amire nincs megoldásod, de keresed. 3 egyszerű tipp ahhoz, hogyan is keresheted a megoldást:

  • Van-e olyan, akinek lehet erre megoldása? Gyűjts információt arról, hogy mások hogyan oldották meg!
  • Ok, ilyen helyzettel még nem találkoztál, de esetleg hasonlóval? Akkor hogyan kezelted? A hasonló helyzetek felidézése hozzásegíthet a megoldáshoz.
  • Érzelmileg nehéz kezelned azt a bizonytalanságot, amivel az jár, hogy még nincs megoldásod? Keress partnert, aki támogat a problémakezelésben! Könnyebb úgy megküzdeni a helyzetekkel, ha beszélsz róla.

Ezeket végiggondolva Neked most problémáid vagy feladatid vannak? (:

Mindset For You

Veled dolgozunk: embereket fejlesztünk, rugalmasabb csapatokat építünk, és tartós szervezeti átalakulást érünk el.
Veled dolgozunk: embereket fejlesztünk, rugalmasabb csapatokat építünk, és tartós szervezeti átalakulást érünk el.
Vágjunk Bele!
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram