Gyakran Ismételt Kérdések

Fejlődés, előremozdulás, mentális edzés a céljaidért, a sikerekért. Egy személyre szabott módszer, ami az egyéniségedhez, élethelyzetedhez igazodik. Megtanulsz a saját sikerességeden dolgozni, én pedig kísérlek ezen az úton.

Részletesen ⇒

Előre meghatározzuk a coaching kereteit: célját, idejét, helyét, rendszerességét. Szerződést kötünk a folyamatra. Aztán mesélsz és én majd sokat kérdezek. A kérdésekkel új nézőpontokat villantok fel. Megfigyeléseket teszek és visszajelzéseket adok arra vonatkozóan, amik elhangzanak. Igény szerint kreatív feladatok segítségével mozdítjuk elő az általad várt változást. Közben mindig összefoglalunk, értékelünk, folyamatosan felismerésekre, haladásra törekszünk.

Először a vezetőkkel találkozunk és beszélgetünk az elvárásaikról és a szervezet jelenlegi helyzetéről. Készülhetnek kérdőíves felmérések, megfigyelések és interjúk. Majd javaslatot teszek egy programra, amit közösen elemeire bontunk és időben betervezünk. Leggyakrabban workshopokról, coachingokról, tréningről beszélhetünk szervezetfejlesztés kapcsán. Ezeket folyamatosan értékeljük és követjük.

Attól függ, hogy honnan hová kell eljuttatni a szervezetet és milyen nagyságú szervezetről beszélünk. Valamint egy szervezetfejlesztés program több lépésből és programból áll, amit az érintettek naptárjához igazítunk. Vannak rövid kifutású fejlesztési programok, melyek 3-6 hónapot vehetnek igénybe. Komplexebb témák esetén fél-egy évvel számolunk. A javaslatom az, hogy érdemesebb előre gondolkodni és mint az üzleti év egyéb elemeit, a szervezetfejlesztést is előre megtervezni/megterveztetni.

Szeretem az utalásos formát, de ha Te a készpénzt preferálod, akkor úgyis lehet. Számlát fogsz kapni.

A fizetési időkben mindig a szerződéskötéskor egyezünk meg. Két opció szokott működni: az egyes munkafázisok után (workshopok vége, coaching zárás), vagy havi lebontású ciklusokban az adott hónap teljesítésigazolásai alapján.

A mai munkaerőpiacon folyamatosan és mindig! A jó munkaerő a legértékesebb bázisod. Ezért a személyüggyel foglalkozó munkatársaiddal foglalkozni elengedhetetlen. Szóval, hacsak felmerül benned, hogy mi lenne, ha fejlesztenéd a HR-t, akkor már kell fejleszteni.

A stressz maga nem fog megszűnni. Viszont neked lesz egy eszközöd, ami ellenállóbbá tesz a stresszel való megküzdésben mind fizikailag, mind mentálisan. Így a visszatérő nehéz helyzetek kevésbé fognak megterhelni.

Segíthetek ötletelni. Alapjában véve nem én vagyok az, aki az extrém túrák élményét vagy a sushi készítés rejtelmeinek felfedezését megszervezi nektek. Elkísérhetlek titeket ezekre, de az én munkám a csapattá válás dinamikáját hivatott generálni és az ehhez szükséges elemeket és kompetenciákat fejleszteni.

Kérj ajánlatot!

Az alábbi űrlap kitöltésével kérhetsz előzetes ajánlatot. Kérlek, hogy néhány mondatban fogalamzad meg a helyzeted, amiben a partnered lehetnek. Ez fontos a programjavaslat kialakításához. Amennyiben pontosabb információkra van szükségem az ajánlat kialakításához, felveszem Veled a kapcsolatot. Az ajánlatot, az információk pontosításától számítva egy héten belül elkészítem számodra.
A javaslatom legtöbbször az, hogy az előzetes ajánlat mellé egyeztessünk egy személyes konzultációt.