Amiért dolgozom - Vízióm

A Mindset for Yout, azért alkottam meg, hogy olyan támogatást kínáljak, ami az emberi tulajdonságok és tudás fókuszba helyezésén keresztül segíti mind az egyének, mind a szervezetek magasabb tudatossági szinten való helyzetkezelését. Az embert helyezem fókuszba. Célom az, hogy arra hívjam fel a figyelmet, hogy a technológiai fejlődés mellett az emberi tényezők kiemelten fontosak az élhető, egészséges munkavégzéshez és a fenntartható sikerekhez. A Mindset for Yout azért hívtam életre, hogy Kelet-Magyarország meghatározó humán fejlesztő partnere legyen, mely szakmai korrektséggel fogja össze az azonos megközelítéssel dolgozó szakembereket.
Én magam is fejlesztő partner vagyok, aki tanult tudására, humán készségeire és racionális gondolkodásmódjára hagyatkozva személyre, illetve szervezetre szabott megoldásokat kínál azoknak, akik business coachot vagy szervezetfejlesztőt keresnek.

Hogyan dolgozom?

Szervezetfejlesztő pszichológusként holisztikus szemléletben működöm. Ami azt jelenti, hogy egy-egy program kialakításakor figyelembe veszem az egyének és szervezetek egymásra kiterjedő kapcsolati hatásait. Elengedhetetlennek tartom, hogy a közös munkának legyen egyértelmű célja, a célhoz vezető útnak pedig mérföldkövei. Amennyiben megvalósítható, akár számszerűsíthető módon is.
Eszköztáramba tartoznak a pszichológiai tesztek, felmérő és fejlesztő feladatok, egy csoport moderálásának eszközei. Az interjúztatás és visszajelzés technikája. Képesítésem van autogén tréning oktatásra.
Coach vagyok, ezért az együttműködést olyan beszélgetésre alapozom, amelyben kérdésekkel, aktív hallgatással és gyakori visszajelzéssel segítem elő a fejlődéshez szükséges felismeréseid megtalálását. A múlt hatásait elismerem, de nem elemzem, a célokkal és a jövővel foglalkozom.
A szervezeteknek is lelke van, amit ápolni kell.
Módszereim:
Mindent megtudni a jelenlegi és vágyott helyzetről, értelmezni a különbségeket. Ez a fejlesztés alapja. Beszélgetések, kérdések, megfigyelések és kérdőívek helyzethez illő alkalmazásával a valós igények feltárására alapozok valós időben.
Transzparenssé tenni a célokat, folyamatokat, eszközöket, és az együttműködés feltételeit minden érintett körében. Egyértelműen érthető és követhető programokat biztosítani az érintettek számára.
Minden esetben közösen meghatározzuk, hogy a fejlődés miben mérhető, honnan hová lehet eljutni. Így nem csupán a fejlesztés valósul meg, hanem látható, prezentálható eredmények is születnek.
Előre meghatározott irányelvek alapján végzem a felmérést, így a visszajelzés pontosan a fejlesztendő területre összpontosít, és mindig tematikus szempontokat követ.
Bevált módszerem a fenntartható fejlődés záloga: szempontrendszer meghatározása – megfigyelés – felismerés – új viselkedésmód meghatározása – tesztelés – bevezetés – rendszeres alkalmazás – visszacsatolás.
Nyomonkövetem a fejlesztések hatását és az érintettekkel rendszeresen felülvizsgáljuk, hogy a szervezet valóban a közösen meghatározott célok felé haladjon. Eszközeim: egyeztetések, találkozók, megfigyelések.
Mind személyes, mind szervezeti szinten titoktartást vállalok. Közvetlen versenytársakkal nem dolgozom egyszerre együtt. Ez így etikus.
Az alábbi értékek mentén dolgozom:
A fejlesztést mindig Hozzád és a szervezetedhez igazítva visszük végig. Az adott kérdésre közösen kialakítva egy tervet. Ha business coachingot kérsz, akkor sok kérdés mentén segítek megtalálni a Te megoldásod. Amennyiben egyéb szervezetfejlesztési kérdésekről van szó, az adott kultúrához igazított megoldásokat kínálok.
Legyen szó tanácsadásról, szervezeti programokról, vagy coachingról a kölcsönös bizalom a munka alapja. Ha a céged ügyében fordulsz hozzám, előre tisztázzuk, hogy kik és milyen információval bírhatnak az ügyedben. Más szervezet számára bizalmas információkkal nem szolgálhatok. Amennyiben coachingot kérsz, minden, ami ott zajlik köztünk marad. Ha a munkahelyed, vezetőd kér számodra coachingot, akkor hármunkra tartozik a téma és annak a sikeressége, de minden, amit megosztasz velem, az köztünk marad.
Fiatalos lendülettel, energiával lelkesítelek, hogy elérd a célod. Első beszélgetéseink során segítelek, hogy meg tudd fogalmazni a kívánatos és reálisan elérhető célt és az ahhoz szükséges mérföldköveket. Legyen szó tréningről, fejlesztési programok bevezetéséről vagy coachingról, az előre meghatározott cél irányába indítjuk el a folyamatot. Amennyiben időközben ténylegesen megváltozik a cél, újra szerződünk és újraindítjuk a folyamatot. Így mindig tudni fogod, hogy miért vagyok a cégednél és pontosan mit is csinálunk.
Mérjünk, számszerűsítsünk, viszonyítsunk, amennyire lehet minden fejlesztés tekintetében. Időt, energiát, pénzt fektetsz a fejlesztésbe. Tudatos emberként, vezetőként jogod és jogos elvárásod, hogy eredményeket láss. Ezért amennyire a humán készségek fejlesztése mérhető, az együttműködésünk elején olyan szempontokat, mérföldköveket fogunk megállapítani, amikhez tudod viszonyítani, hogy a befektetésed megtérül. Mivel közösen határozzuk meg a folyamatokat, olyan programokat kínálok, amiket átlátsz és követni tudsz.

Mivel a szervezetfejlesztés versenyelőnyhöz juttatja az érintett szervezetet, azonos iparágban működő szervezetekkel párhuzamosan nem dolgozom. 

Szervezetfejlesztési lehetőségek meghatározásához kérj konzultációt.