Hogyan dolgozunk?

Amiért dolgozunk – Víziónk

A Mindset for Yout azért alkottuk meg, hogy olyan támogatást kínáljunk, ami az emberi tulajdonságok és tudás fókuszba helyezésén keresztül segíti mind az egyének, mind a szervezetek magasabb tudatossági szinten való helyzetkezelését. Az embert helyezzük fókuszba. Célunk az, hogy arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a technológiai fejlődés mellett az emberi tényezők kiemelten fontosak az élhető, egészséges munkavégzéshez és a fenntartható sikerekhez. A Mindset for Yout azzal a céllal hívtuk életre, hogy Kelet-Magyarország meghatározó humán fejlesztő partnere legyen, mely szakmai korrektséggel fogja össze az azonos megközelítéssel dolgozó szakembereket.

Hogyan dolgozunk?

Fejlesztőként holisztikus szemléletben működünk. Ami azt jelenti, hogy egy-egy program kialakításakor figyelembe vesszük az egyének és szervezetek egymásra kiterjedő kapcsolati hatásait.
Elengedhetetlennek tartjuk, hogy a közös munkának legyen egyértelmű célja, a célhoz vezető útnak pedig mérföldkövei. Amennyiben megvalósítható, akár számszerűsíthető módon is. Eszköztárunkba tartoznak a pszichológiai tesztek, felmérő és fejlesztő feladatok, egy csoport moderálásának eszközei. Az interjúztatás és visszajelzés technikája.
Az együttműködést állapotfelmérésre (kérdőívek, megfigyelések, konzultáció) alapozzuk. A múlt hatásait elismerjük, de nem elemezzük, a célokkal és a jövővel foglalkozunk.
Korrekt, egészséges és nyílt partneri kapcsolatot alakítunk ki Veled és munkatársaiddal. Amiben minden kérdésed helytálló és minden program tartalma követhető.

Az alábbi értékek mentén dolgozunk:

Egyedi megoldások: Személyre, cégre, helyzetre szabva

A fejlesztést mindig Hozzád és a szervezetedhez igazítva visszük végig. Az adott kérdésre közösen kialakítva egy tervet. Nem célunk ugyanazt a fejlesztési programot több cégnek is megcsinálnunk.

Célorientált programok

Céllal kezdünk új folyamatokban és a célodhoz választunk eszközt.
Felméréseinket úgy végezzük, hogy reális képet mutasson. Vagyis egy-egy problémánál ne a tünetre, hanem a tényleges kiváltó okra tudj intézkedni. Ezek mentén határozd meg a célod és cél eléréséhez kínálhassunk eszközöket. Fiatalos lendülettel, energiával támogatunk a folyamat során.

Követhetőség

Mivel Veled közösen határozzuk meg a folyamatokat, olyan programokat kínálunk, amiket átlátsz és követni tudsz.
Amennyire a humán készségek fejlesztése mérhető, az együttműködésünk elején olyan szempontokat, mérföldköveket fogunk megállapítani, amikhez tudod viszonyítani, hogy a befektetésed megtérül.

Módszereink:

Igényfelmérés
Beszélgetések, kérdések, megfigyelések és kérdőívek segítségével törekszünk minden szükséges dolgot megtudni arról, hogy mit szeretnétek elérni a cégetekkel és a cégeteken belül. Mi kell ahhoz, hogy elégedettek legyetek a munkátokkal, hogy sikeresen fejlődjetek. Nem csak a tünetekre, hanem a mögötte meghúzódó okok feltárására is törekszünk.
Nyílt megállapodások
Számunkra fontos, hogy a fejlesztés és annak módjai ne csak nekünk, szakembereknek legyenek egyértelműek. Hanem Te is mindig átlásd a fejlesztések célját, értelmét, módszerét.
Mérföldkövek, viszonyítási pontok, mérőszámok meghatározása
Minden esetben meghatározzuk, hogy a fejlődés mivel mérhető, honnan hová lehet eljutni. Hogy ne csak fejlesztés legyen, hanem látható eredmény is.
Mérőszámok meghatározása
A mérőszámok segítségével megkönnyítheted a döntéseidet, követheted a folyamataid. Stratégiát állíthatsz a célok mögé. Mi ebben látjuk a hosszútávú sikert és segítünk benne.
Célirányú megfigyelések és visszajelzés
Előfordult már Veled is, hogy valami egyértelműen az orrod előtt volt, de nem vetted észre és így nem is tudtál vele mit kezdeni? Ilyen mindenkivel előfordul. Külső szakértőként meghatározott szempontok szerint végzett megfigyelésekkel vagyunk a segítségedre.
Tanulási folyamatok kialakításával dolgozunk
Megfigyelés- Felismerés- Új viselkedésmód meghatározása-Kipróbálás-Rendszeres alkalmazás-Visszacsatolás -> Ezáltal a fejlődésetek fenntarthatóságát aktiváljuk.
Folyamatos kapcsolattartás és visszajelzés
Nyomon követjük a fejlesztések hatását és rendszeresen felülvizsgáljuk, hogy az a megfelelő irányba haladjon. Rendelkezésedre állunk, tartjuk Veled a kapcsolatot, amíg a fejlesztési folyamat megkívánja.
Üzleti és személyes titoktartás
Mind személyes, mind szervezeti szinten titoktartást vállalunk.